Om mitt eviga datorkrångel. Och dagens boendestöd.

Känner lite att WordPress inte är särskilt samarbetsvilligt för närvarande. Kräver massa tredjepartsskräp för att fungera. Detta uppskattas inte av mig. Brukar försöka blockera så mycket som möjligt, vilket förstås är det enda rätta och ansvarsfulla sättet att begagna sig av webben på.

Har hänt en hel del sista tiden ändå tror jag. Kanske inget jättedramatiskt, men ändå. Konstaterade för ett par dagar sedan att ett av felen min dator råkat ut för var krångel med filsystemet i hemmappen. Ett gammalt btrfs. Vet inte precis vad problemet var men hade upprepade problem med att den misslyckades skriva till disk och liknande fel. Körde hårdvarutester på hårddisken och det var inga fel. Bytt till ext4 och en annan disk nu och det fungerar. Btrfs var trots allt ganska experimentelt när jag skapade det där filsystemet — det var trots allt därför jag valde just det filsystemet.

Alla mina inställningar till Firefox försvann för ett par dagar sedan som en konsekvens av filsystemkrånglet och jag har försökt fixa det. Märkte nu när jag började skriva här att stavningskontrollen druttat i igen. Stängde av den. Har alltid ogillat autamisk stavningskontroll, drar fokus från själva skrivandet. Stavning är förstås inte hela världen vilket som, och känns inte rimligt att sitta och vara beroende av en dator för att kunna stava, snarare ganska sorgligt. Så bättre att jag engagerar mig, efter förmåga, att träna in stavandet.

Hade besök av mitt boendestöd idag. Som vanligt på torsdagar. Och han tog upp den här bloggen. Frågade om jag hade trafik och så. Svarade att jag inte engagerat mig mycket i den sista tiden. Vet inte varför jag inte skrivit så mycket. Kanske känner jag inte samma behov att bråka som jag brukar. Han förvånade också genom att fråga om jag äter pannkakor. Bara för det blev jag förstås tvungen att laga mig pannkakor, gör så ibland.

Pannkaksfrågan påminde mig om när mamma, på liknande sätt apropå ingenting frågade mig om jag åt morötter. Det här med frågor från det blå är något jag associerar starkt med mitt lilla hovs inblandning. Men varför pannkakor? Mejkar inte sens för mig. Menar, även om det skulle kunna vara så att de tänker ordna överraskningsfest så ser jag inte varför de skulle blanda in pannkakor. Så jag får nästan en känsla av att det inte var något bakomliggande syfte med frågan, utan att det var just bara trams från ingenstans. Ungefär som mitt eget gurkande.

Har fått en känsla av att mitt lilla hov försöker trappa upp sina aktiviteter igen. Så jag håller ögonen öppna. Tror inte jag kan vänta mig något dramatiskt. Har möte med psykolog nästa vecka och psykiater nästnästa. Sak se hur mycket av min mräkliga bakgrund jag klarar att ta upp. Skulle vara användbart om jag kan få lite verktyg att banka försäkringskassan i huvudet med. Har också ett vagt minne av att psykiatern jag ska träffa har viss specialisering i riktning traumafall. Skulle kunna vara höggradigt intressant att se vad för vidare konsekvenser det kan få. Såg till att krydda remisserna med lite fascinerande symtombeskrivningar och rekrytera mitt lilla hov att menipulera lite i bakgrunden.

Klockan är nu vida över midnatt och jag se till att sova. Gurka.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: