Funderingar kring att socialisera digitalt.

Funderat lite om det är så att skälen till varför jag hor motvind i prinsessandet är att jag är tämligen omöjlig att få kontakt med i de flesta sammanhang. Har länge ganska aktivt isolerat mig, mycket som en konsekvens av att jag är rädd för människor och i synnerhet okända sådana. Vad jag menar på är alltså att det kan vara så att det inte är mitt lilla hov som motsätter sig prinsessandet men jag som genom detta försvårar för dem.

Vet att de uttryckt att de tyckte det var oki att jag bodde här i Sverige utan att egentligen träffa representanter för mitt lilla hov eller japanska släktingar och så. Motivet var att de tyckte sig ha kontakt med mig över nätet, och det tyckte de dög. Det var dessvärre inte jag de hade hittat på nätet, men det var något de missat. Verkar alltså inte omöjligt, eller ens osannolikt, att de byggt upp institutioner kring just att ha kontakt med mig över nätet.

Blir tjatad på ibland, från olika håll, om att jag ska släppa min policy att inte kontakta okända över nätet. Fått förslag att hoppa på dejtingsajt, eller anmäla mig till språkutbyte med japan. Storebror nämnde att ladda upp kod på github. Vara lite mer interaktiv med världen utanför med andra ord.

Githubgrejjen skulle jag antagligen kunna prestera, funderat på det. Kan ju göra som jag gör här med bloggen. Bara ha lite kod där utan att göra det till en social grej. Håller inte på så mycket med programmering bara, vilket gör att det känns överföldigt.

Den där varieteten att anmäla på en sajt som man får kontakt med japaner för att träna språkkunskaper har jag funderat på. Känner lite att jag vill kunna säga enkla saker på japanska först bara. Menar jag kan formulera enkla meningar och har bra uttal som det är. Men känns ändå så primitivt på något sätt, behöver sätta mig och tänka lite först om jag vill säga annat än intrerjektioner. Problemet är förstås inte att jag är tämligen mycket nybörjare, utan att det jag verkligen vill känna att jag vill kunna visa att jag försöker.

Har lite svårt att se att just dessa aktiviteter skulle öppna jättemycket nya möjligheter för mitt lilla hov att kommunicera med mig. Annat än att det skulle kunna bryta ned mitt motstånd mot att kommunicera digitalt då.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: