Mer pladder. Gurka. Lite lugnare nu.

Känner mig lite mindre surig idag än jag annars gjort ett tag. Inte för att jag egentligen har mindre skäl till surande, utan för att jag socialiserat en del idag vilket trubbar av känslorna lite. Mest genom att späda ut dem med trevligare känslor. Kanske bryter den där orosspiralen som lätt tar fart när jag är själv också.

Funderat på om jag ska experimentera med att åka in till Östasiatiska igen. Det skulle inte trigga något helikopterfarande om jag gjorde det. Den chansen brände jag av sist, mitt lilla hov kan tänka sig repetera ett misstag en gång, om de tror att förutsättningarna ändrats, men knappast två. Funderar ändå på att gå dit mest för att spatsera lite bland utställningarna. Planen från hovets sida var egentligen att skicka någon efter att prata lite med mig när jag såg själv ut. Men sist jag svängde förbi var det lördag så det var lite väl med folk för min torgskräck så jag vände i entren.

Skälet till ett sådant besök skulle mest vara att klia i gamla emotionella sår. Kanske egentligen mest därför jag var där sist också. Föreställer mig lite att sådana sår läker bättre om jag rotar i dem. Avdramatisera gamla minnen. Därför jag tryckt på en del andra gamla knappar också. Som det där med att agera förvirrad utanför japanska ambassaden, eller mitt val av sushiställe.

Sedan har vi körsbärsblommans dag, lär en gång varit nära på att trycka knapp där ocskå. Missade grejjen iår, hörde att mina föräldrar var där. Förra året var det så mycket folk att jag valde att vända, gissade på att det skulle vara lika illa iår. Ville inte lägga pengar på resan i och med att jag misstänkte att jag ändå skulle behöva vända på en gång. Och försöker vara lite petig med mina pengar, har tyvärr ingen jättehög som jag faktiskt har tillgång till. Tror inte jag hade förväntats komma dit iår, men är så svårt för mig att gissa.

Kom idag att tänka på ett gammalt reklamklipp från en kanppt tio år sedan. Om shampoo. Var någon långhårig kvinna i en roll där. Pappa blev upprörd. Den där långhårigheten var reserverad för prinsessor och inget som skulle propageras brett och vitt. Kommer mest ihåg det just över hans upprördhet, annars är reklam verkligen inget jag lägger på minnet. Men allt prinsessrelaterat fastnar sådär djupt i mig. Prinsessor ska däremot tydligen traditionellt följa någon shampoofri variant av hårtvättning, har idag inte möjlighet att ta reda på vad men kan åtminstone använda ett klenisshampoo.

Kan ta min lite speciella relation till de där traditionerna också. Om jag känner till dem och inte tycker de är hemska hoppar jag gärna på dem för att klappa min prinsessidentitet medhårs, och för att visa mina medmänniskor att jag bryr mig. Försöker samtidigt undvika att vara för uppenbar med dem. Mest för att mitt beteende inte ska framstå som parodiskt för de som är mer insatta. Försöker hålla mig till lite av en lightvariant. Delvis också för att jag fortfarande oroar mig lite kring säkerhetsfrågorna, så försöker att inte vara för märkbart prinsessig. Har i och för sig synliga japanska drag, långt hår, och vägrar ögonkontakt; kanske är bortom räddning vad gäller mina försök att gömma mig.

Vet inte riktigt vad nästa magiska knapp som förbereds åt mig kommer vara. Den kanske redan är förberedd bara att jag missat det. Kanske vill de att jag reser till Japan och fångar mig där. Tycker verkligen inte om deras idéer om magiska knappar bara, skulle verkligen föredra om de kontaktade mig lungt och försiktigt först, utan ansats till att framkalla starka känslor av något slag. Skulle bli betydligt mindre skrämd av försök till mer sprakande idéer om de kunde göra en liten upptrappning så först. Är övertygad om att jag inte kommer få som jag vill, utan det blir magisk knapp och de kommer jaga ned mig när jag minst väntar det, och sedan kommer jag sitta och gråta när de väntat sig en helt annan reaktion. Och de kommer tolka gråtandet inte som att de skrämt mig genom överdriven dramatik, utan som att de skrämt mig genom att riva upp ganla trauman. Och i det kommer de ha fel. Jo, jag är uppgiven.

Ska sluta skriva nu. Gurka. Får se vad som händer imorgon.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: