Inlägg #671 — med lite politik för en gångs skull.

Ska snart iväg på diatermin. Tror det ska gå bra. Brukar det göra. Redan hunnit få besök och fått handtaget från balkongdörren borttaget. Får se när de ger sig på att börja riva.

Har idag via Twitter nåtts av det sorgliga beskedet att stora delav av Piratpartiets ledning avgår efter infiltration av fascister. Var en gång medlem i partiet och mörkerkrafter fanns med och försökte påverka redan från början. Läste förslag tidigt om samarbete med SD på forumen. Då kunde dessa idéer motas bort, PP skulle stå för raka motsatsen till de idéerna, demokratiska värderingar om mänskliga rättigheter och allas lika värde. Idag lär det tydligen finnas de som djupt föraktar exempelvis den feministiska rörelsen, alltså som uttalat ser ned på de rörelser som aktivt arbetar för att garantera att grundläggande rättigheter kommer alla till del.

Har inte för avsikt att skriva politiskt här på bloggen. Gör ett undantag. Känns som en förlust av en viktig institution som hade kunnat göra världen till en bättre plats.

Alla mina regelbundna läsare vet förstås redan vad jag tycker om fascistiska idéer, och att jag ofta gör smått överdrivna symboliska avståndstaganden. Kanske kan vara värt att påpeka engångsbesökare. Känner mig av olika skäl tvungen till det. Hade hoppats på efter tumultet i våras att fascismen skulle vända och börja glida tillbaka. Men med GG och Rysk propaganda har det varit ganska intensivt. Därför är det också viktigt nu, att stå upp och försvara de institutioner som det utvecklade och moderna sammhället bygger på. Däribland feminsimen, mänskliga rättigheter, demokrati, och allas rätt till privatliv.

Ska fortsätta sura någon annan gång. Om någobn nu skulle vilja kommentera är det oki, allt gås igenom, trams, hat, och antidemokratisk propaganda kommer inte gå igenom min manuella granskning. Ingen kommenterar ändå, men har en känsla av att jag var kontreversioellare än vanligt idag.

Gurka!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: