En felleverans (någon som vill ha köttfärs?), och lite datasäkerhet

Börjar med en felleverans jag fick från Mathem igår, jag fick fel påse frysvaror. Så mina wokgrönskaker jag ville ha kom inte, istället fick jag en påse med två förpackningar ”sill”* och en förpackning köttfärs. Strömmingfiléerna kan jag kanske låta ligga i frysen, utifall att jag skulle få för mig att de är ätbara, kommer troligen inte göra någon större skada. Om någon vill ha köttfärsen är det bara säga till och komma och hämta, det står på förpackningen att den ska vara mager så den håller nog ganska länge i min frys, slänger den någon gång om ingen vill ha.

Kan sedan fortsätta med datasäkerhet. Råkade se ett TED-talk om hur läskiga statliga organisationer är i sin förmåga att övervaka människor. Själv kör jag Gentoo och är i princip säker från automatiserade attacksystem så som virus. Om någon vill komma åt mig personligen så sätter sig nog hovet emellan. Att skydda mig från hovet kan jag över huvud taget inte, har skäl att tro att de har fysisk åtkomst till datorn emellanåt, och kanske viktigare, jag har inga som helst skäl att försöka hålla de borta med tekniska lösningar. Det kan vara så tråkigt att typ min webbläsarhistorik ger en bättre beskrivning om vem jag är än vad de mesta av deras andra försök lett upp till. Men som sagt, vill inte att de ska pilla för mycket om de inte tänker låta mig reda ut missförstånd, men då pratar jag inte om en teknisk lösning, utan om en social sådan.

* Kodord för strömming fiskad i södra östersjön, har redan två färpackningar som gick ut för ett år sedan. Litar inte på att den är dioxinfri, de vandrar ganska långa sträckor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: