Mina stackars lungor, och rutiner

Blev varnad när jag skulle komma hem från operationen om att jag inte skulle överanstränga mig. Idag, när jag var på Vårdcetralen ringde Mathem och sade att de var hemma hos mig, ”lite tidigt”. Så jag sprang hem, tog fem minuter. Helt utan risk för att överanstränga operationsområdet, är imponerad av hur bra det läkt. Lungorna däremot. En vecka sängliggandes har totalt förstört min kondition, har blodsmak i munnen och hostar otrevligt. Borde klart ha varit försiktigare, tänkt på mina stackars lungor. Den tid jag skulle vara liggande blåste jag dagligen i en liten sak som skulle hålla igång dem, men det räckte uppenbarligen inte för att springa tvåhundra meter uppför två dagar efter hemkomsten. Sade till i något sammanhang på sjukhuset att jag har svårt att hålla mig stillsam, det var lite det här jag menade.

Nu är jag hemma igen. Ska till Vårdcentralen två gånger imorgon, en gång tidig eftermiddag, ungefär ett. Det gick tydligen MRSA på avdelningen på sjukhuset och jag ska till labbet och lämna odlingsprover. Sedan vid halv fem för att ta blodförtunnande igen, idag fick jag träna på att ta själv, så att jag vågar göra detta till helgen. Ska tydligen gå att slänga använda sprutor i en vanlig PET-flaska, ska se om jag kan få en av mina föräldrar på lördag, har själv aldrig sådana hemma. Har sprutorna i väskan, så de kommer med till lördagsfirandet, ska ta dem vid samma tid varje dag så jag kommer nog behöva ta den sprutan medan jag är där, tar med sexmedicinen* också, en Alvedon.

Nu ska jag försöka komma igång med alla gamla rutiner, samtidigt som jag behöver ett par nya. Det där med att registrera alla pengar i ett för saken avsett program är något jag inte är något vidare på att komma igång med igen; vill inte, gjorde det innan av rent ekonomiska skäl och har nu nästa två veckors transaktioner att fylla i. Att uppdatera kalendern med alla nya tider var något jag började bli dålig på inför operationen, när jag inte visste hur mycket jag skulle behöva boka om, kommer långsamt igång igen. Att skippa jeans har gått bra, har inte så mycket andra kläder bara, såg idag att det var hål i mina favvostrumpbyxor (mörkröda, yllevariant; bra färg** och varma).

Känner lite att jag plötsligt måste lära mig att handla kläder; lär börja över nätet, mäta mig noga och beställa — fysisk butik kräver lite mer, jag har torgskräck. Vet att klädbutiker på nätet har öppet köp, tycker inte om det, jag vill inte få hem använda, provade som ”provade”, kläder. Lite som samma skäl varför jag handlar elektronik på Webbhallen, vill inte riskera att få en provkörd hårddisk (Webbhallen har öppet köp enbart om förpackningen är obruten). Vill jag ha begagnat går jag hellre till en butik specialiserad på just det, men särskilt vill jag få veta i förväg.

* Den som ska tas klockan sex. Stavträningen gör jag sedan när jag kommit hem.

** Bättre än typ svart eller något sådant, men en mer intensiv färg hade förtsås varit roligare. Men jag har vad jag har, än så länge.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: