Krångel, och ett nytt gammalt minne

Det gick inte att skaffa nytt ID idag. Fyra timmars kö hos polisen, ska se med banken också, annars får jag vänta till efter semestertiderna. Får se hur bra det går med att ha ett halvgiltigt ID-kort fram tills dess.

Några bilder orkar jag inte ladda upp idag. Istället så har jag lust att plocka fram ett gammalt barndomsminne igen. Gällande tandställning denna gång, inte så att jag haft någon, men minnen från när jag valde bort saken. Har en känsla att det kan finnas poäng att tjäna på att ta upp saken.

Det måste ha varit någon gån i högstadiet, hos någon tandställningsspecialist. Efter att filuren konstaterat att tandställning för mig bara var en fråga om utseende så konstaterade jag snabbt och enkelt att jag inte tänkte ha någon. Det fanns inte på kartan att jag skulle sitta med tio år av krångel och smärta för något så meningslöst. Pappa lyckades också komma med den briljanta idén att jag skulle cykla dir för besök med jämna mellanrum, till grannorten, det gjorde på inget sätt saken bättre.

Jag uttryckte att om nu utseende är så viktigt kan jag väl odla ett skägg då, inte så att jag menade saken seriöst men jag ville att de skulle sluta pladdra om saken och lämna mig ifred med mitt beslut. Det speciella med det här minnet, är bara det att i detta sammanhang så konstaterade mamma att jag nog ändå inte ville vara tjej, för varför, i så fall, skulle jag vilja odla skägg? Att jag skulle kunna ha sagt som jag gjorde av ett annnat skäl verkade inte riktigt existera.

Mamma lyckades omedelbart dra upp fel sak att prata om, så jag blev en aning tyst och tillbakadragen och hade därmed inte riktigt möjlighet att säga ifrån. Dessutom, har inte jag för vana att se till att alla omkring mig tycker rätt, eller ens vet rätt, ser inte direkt det som mitt ansvar att påpeka när jag inte håller med. Tvärtom, mitt sätt att inte hålla med är i regel att inte kommentera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: