Laxskinn

Har precis ätit upp det sista av min stora bit gravad lax jag fick hemlevererad i onsdags, tycker om den mesta mat som innehåller rå lax. Jag köper gravad lax i bit, för att få med skinnet, så nu har jag en burk i kylskåpet med rutor av laxskinn så jag kan göra stekt ris med laxskinn senare — en klar favorit i matväg.

Skinnet är den godaste biten på laxen, men äts till skillnad från köttet bäst tillagat, varför laxen behöver separeras. När jag köper laxfilé brukar jag vilja ha med skinnet när jag tillagar den (tillagad lax utan skinn är tämligen meningslös), därför köper jag gravad lax också. Skinnet är segt och oätligt innan tillagning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: